Směřování společnosti Masonite

MASONITE, největší výrobce dveří v ČR, představil na veletrhu FOR ARCH nové designové prvky v černé barvě, nové posuvné systémy, eleganci minimalistického pojetí skrytých zárubní a nové dřevodekory povrchů. Novinky v sortimentu jsou výsledkem zaměření výrobce na modernizaci, investování do výroby a posilování pozic na domácím i evropském trhu.


V posledních třech letech provedl producent výraznou změnu v obchodním modelu, která pomohla k realizaci prodejů v objemu 550 000 kusů dveří a zárubní v roce 2018 v hodnotě 550 mil. Kč.

Součástí strategického záměru je modernizace výroby s investičním plánem v letech 2018–2023 ve výši 150 mil. Kč pro zvýšení efektivity výroby a kvality dodávaných produktů.

Ing. Pavel Šatný, MBA, generální ředitel MASONITE CZ spol. s r.o., komentuje: „Do konce roku 2019 budou proinvestovány dvě třetiny plánovaného rozpočtu. Investujeme především do technologie lakování dveří a opracování hran v objemu 60 mil. Kč. Důležitým směrem je také automatizace a robotizace, kterou podporujeme i z důvodu nedostatku kvalifikovaných pracovních sil v našem regionu Vysočiny. Neinvestujeme ale jen do nových technologií. Nemalá část investic jde do marketingu, kde musím zdůraznit budování sítě vzorkových prodejen v Čechách a na Slovensku. “

Společnost MASONITE koupila v srpnu 2019 regionálního výrobce dveří a zárubní, firmu TOPDOORS, s.r.o., která ve Zlínském kraji zaměstnává cca 50 pracovníků.

Pavel Šatný doplňuje: „Akvizicí firmy TOPDOORS chceme podpořit naše úsilí i v cca dalších 10 zemích, do kterých exportujeme. Provedeme transformaci firmy na velkovýrobu zárubní s cílovou kapacitou 150 tis. kusů ročně.“

Na českém trhu pracuje pro společnost MASONITE přibližně 170 zaměstnanců a své produkty prodává sítí 270 obchodů a 10 vzorkových prodejen ve spolupráci se svými smluvními partnery. Do zahraničí exportuje přímo do velkoobchodů nebo spoluprací se zprostředkovateli.

Ing. David Krubner, obchodní a marketingový ředitel MASONITE CZ spol. s r.o., doplňuje: „Z celkového objemu prodeje vidíme dramatický růst podílu speciálních dveří – protipožárních, bezpečnostních, akustických a kouřotěsných. Zákazníci mají také větší nároky na kvalitu, vzhled a odolnost dveří, zvyšuje se tak poptávka po CPL laminátovém povrchu, nových dekorech i barevných kombinacích. Jednoznačnou stálicí u lakovaných dveří ale stejně stále zůstává bílá barva.“

Více informací na www.masonite.cz.

https://www.masonite.cz/upload/files/masonite-smerovani-spolecnosti.pdf

O společnosti MASONITE CZ spol. s r.o. (čti: mezonajt)

Český výrobce dveří s tradicí již od roku 1960 dodává na tuzemský a evropský trh interiérové a speciální dveře s požadavky na bezpečnost, útlum hluku, vlhkost a požární odolnost. Portfolio interiérových dveří obsahuje více než 1 500 druhů s různými povrchy a typy zpracování (hladké bílé, kašírované, CPL lamináty, 3D fólie, HPL lamináty, posuvné systémy). Největší výrobce dveří v ČR exportuje své produkty do Německa, Holandska, Slovenska, Rakouska, Rumunska, Bulharska, Slovinska, Chorvatska a dalších zemí Balkánského poloostrova.

Se 170 zaměstnanci je součástí nadnárodní americké společnosti MASONITE, která vyrábí stavební komponenty (dveře, okna). Obrat v ČR v roce 2018 byl 550 mil. Kč s produkcí 550 tis. kusů dveří a zárubní.

Držitel lesní certifikace FSC.

Kontakt: +420 567 121 411, email: czechinfo@masonite.com, www.masonite.cz

O mateřské společnosti MASONITE

Sídlo mateřské společnosti MASONITE, výrobce stavebních komponentů, je na Floridě v USA se 60 pobočkami v 18 zemích. Zaměstnává 9 000 pracovníků s produkcí 34 milionů dveří ročně celosvětově, které exportuje do 50 zemí. Inovační centrum je umístěno v Chicagu s týmem více než 60 vědců, inženýrů a designerů.

https://www.masonite.com/

 

 

 

Pro více informací k tiskové zprávě kontaktujte:

Ing. Ivana Duchoňová

Marketingové poradenství

E-mail: ivana.duchon@gmail.com

Tel. +420 727 822 795

www.linkedin.com/in/duchonova