Hotelové kování

CISA eSIGNO


CISA eSIGNO

Hotelové kování (kliky s otevíráním na kartu)

Kartové dveřní zámky jsou obvykle označovány termínem Off-Line, což znamená, že ke své práci nepotřebují komunikovat se svým okolím a že nepotřebují žádnou kabeláž. Jelikož se montují přímo na dveřní křídla prakticky libovolných dveří, je jejich použití všestranné.

Tvoří je:

  • Elektronická jednotka CISA eSIGNO (vrchní – hotelové kování)
  • Zadlabací zámek

Elektronická jednotka CISA eSIGNO
Elektronická jednotka je vlastně dveřní kování vybavené elektroniku a čtečkou čipů RFId. Jelikož se montují přímo na dveřní křídla prakticky libovolných dveří, je jejich použití všestranné.

Po namontování na dveře se zámkům přiřadí unikátní jméno v systému, nastaví se aktuální datum a čas a jméno budovy, kde jsou namontovány. Od tohoto okamžiku jsou kování připravené k práci a odemknou se jedině po přiložení správně naprogramované karty ke čtečce. 

Kování je napájeno třemi tužkovými bateriemi AAA, které je vydrží  napájet 24 měsíců.  V paměti se uchovává informace až 500 operací. Ty je možné kdykoli z paměti  přečíst a vytisknout na tiskárně.

Zadlabací zámek
Zadlabací zámek zajišťuje, aby dveře byly řádně a bezpečně uzavřeny. Kartové zámky CISA eSIGNO jsou schopny pracovat prakticky s jakýmkoli zadlabacím zámkem, tedy i s tím, které na dveřích, kam se mají instalovat, právě jsou. Je lhostejné, jakou mají rozteč, jen dormas musí být 50 a více. Je tedy možné je použít na požární dveře LUME EXTRA, které jsou  standartně osazené zámkem HOBES K 133. Tyto však nemohou být pro správnou funkci zamykány, proto je vhodnější osadit dveře panikovými zámky, které toto umožňují (např. SSF 20 APD a APE, ASSA ABLOY N1100).